Collectie Stichting Van Rechteren Dalfsen

Schilderijen, meubels, voorwerpen en archieven

Stichting Van Rechteren Dalfsen bezit naast een zeer uitgebreide collectie familieportretten ook een grote hoeveelheid meubels en voorwerpen die belangrijk zijn voor de inrichting van het kasteel en objecten die van historisch belang zijn voor het huis.

Het HCO in Zwolle bewaart het Huisarchief van Kasteel Rechteren. Dit openbare archief bevat tientallen charters en zo’n 22 meter aan archiefstukken.

Portretten

De portretgalerij op Rechteren laat twaalf generaties van de bewoners van Kasteel Rechteren en hun naaste familie zien.

> Bekijk de galerij…

Rechteren e.o.

Rechteren e.o.

Afbeeldingen van Kasteel Rechteren en omgeving van de 18e eeuw tot in de 20e eeuw. De veranderingen van kasteel en omgeving in beeld.

> Bekijk de galerij…

Meubels en objecten

Meubels en objecten

Talloze meubels en objecten van de 17e tot de 19e eeuw maken ook deel uit van de collectie. Neem een kijkje in het kasteel.

> Bekijk de galerij…

Toegankelijkheid van de collectie en het huisarchief

Het Huisarchief Kasteel Rechteren is publiek toegankelijk bij het Historisch Centrum Overijssel, Eikenstraat 20, 8021 WX Zwolle.

De overige bezittingen van de stichting zijn voor onderzoek op verzoek te bezichtigen. Aanvragen, met redenen omkleed, kunnen worden ingediend bij het Historisch Centrum Overijssel.

Meer informatie vindt u op de website van het HCO: www.historischcentrumoverijssel.nl.

Aanvragen daartoe kunnen worden ingediend bij het Historisch Centrum Overijssel: contacthco@historischcentrumoverijssel.nl.